Een steelwratje of fibroom is een vrij klein aangroeisel op de huid, een huidflapje, meestal aan de hals, de romp, de liezen of de oksel. Het zijn gesteelde rubberachtige, zachte goedaardige (benigne) huidtumoren; het is een onderhuids bindweefselgezwel of tumor. Meestal zijn ze huidkleurig, doch soms licht gepigmenteerd (iets donkerder gekleurd). Het kan gaan om een enkel steelwratje en soms komen ze in groepjes voor.

Waar komen steelwratjes vaak voor?

Steelwratten komen gewoonlijk voor in het okselgebied, de hals, de romp en de liezen. Ze kunnen ook op het ooglid voorkomen of op de behaarde hoofdhuid. Bij mensen met overgewicht komen ze vaak voor in de huidplooien.

Behandeling

Een steelwratje kan succesvol worden verwijderd met het Tele’way apparaat. Kosten per behandeling vanaf €25.-

 

Bindweefsel bultjes/lipomen

Bindweefselbultjes of vetbultjes zijn niets anders dan een ‘bolletje’ vetweefsel / bindweefsel dat zich vlak onder uw huid bevindt. Meestal zijn ze zo tussen de 0,5 cm en 3 cm groot, maar ze kunnen ook groter zijn. De vorm van een bindweefsel bultje is meestal vrij rond, een soort ‘bolletje’. Ze kunnen geleidelijk aan in omvang toenemen. Worden ze snel groter, dan kan het een teken zijn dat er is anders aan de hand is en dan is een bezoek aan een arts of dermatoloog zeker aangewezen!

Men kan wel klachten van een bultje gaan ondervinden wanneer deze op een vervelende plek zit. Bijvoorbeeld als een bultje net onder de oksel zit of op het sleutelbeen daar waar je BH-bandje loopt. Bindweefselbultjes (lipomen) zijn huidproblemen die niet zo zeer gevaarlijk zijn, eerder cosmetisch vervelend.

Behandeling

Een bindweefsel bultje kan succesvol worden verwijderd met het Tele’way apparaat.  Kosten per behandeling vanaf € 25.-

Bloedblaartje

Een bloedblaartje is een gesprongen bloedvaatje wat gevormd wordt tot een verheven bloedzakje. Ze ontstaan ongeveer na het 30e levensjaar en komen veelal bij vrouwen voor. De oorzaak is niet precies bekend. Soms kan druk op, of beknelling van de huid een oorzaak zijn. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Bloedblaartjes komen vooral voor op het decollete en de buik.

Behandeling

Een bloedblaartje kan succesvol worden verwijderd met het Tele’way apparaat. Kosten per behandeling vanaf € 25.-

(haemangioma senilis)
(haemangioma senilis)